Hírek

Elérhetőségek

Látnivalók, túraútvonalak, kerékpárutak

Mogyoródról

Községünk Budapesttől 18 km-re található az M3-as autópálya mentén, a Cserhát délnyugati nyúlványát képező Gödöllői-dombság K-Ny-i irányú mély völgyeinek egyikében. Közigazgatási területe: 3446 ha. A lakónépesség száma jelenleg 6725 fõ, a népesség azonban gyors ütemben nő, mivel egyre többen fedezik fel a falu nyugalmában és a nagyváros közelségében rejlő előnyöket.

Tovább »

Kerékpárutak

Mogyoród nem rendelkezik kerékpárúttal, ugyanakkor tervekkel rendelkezik az Önkormányzat. Várjuk a fejlesztési lehetőségeket, pályázatok kiírását.

Tovább »

Szent László kilátó-kápolna

A Mogyoródi lakosokban él az alapító Szent László tisztelete, jó példa erre az évente megrendezett Szent László Hét és a magyar millennium évében a faluban állított szobor, amely lovagkirályunkat ábrázolja. Róla nevezték el a Makovecz Imre tervei alapján épülő kilátót és kápolnát is.

Tovább »

Faluház

A faluházat 1995-ben nyitotta meg az Önkormányzat. Az összegyűjtött tárgyakat, öreg bútorokat, ruhákat, fényképeket 2015-ben a Mogyoród Turisztikai Kft. közreműködésével újrarendezték és katalogizálták.

Tovább »

Országosan védett növények Mogyoródon

A mellékelt dokumentumban látható annak a sok szép növénynek a képe, amelyet a RENATUR 2005 Bt. a 2016. év folyamán felmért Mogyoródnak a Somlyó és a Csíkvölgy településrészein. Maga a tanulmány INNEN letölthető.

Tovább »

Mogyoródi-patak helyi védett terület

Mogyoród Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a Mogyoródi-patak helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításról szóló 3/2017. (II.23.) önkormányzati rendeletével védetté nyilvánította az önkormányzati tulajdonban lévő Mogyoród, 1456 hrsz.

Tovább »

NATURA 2000 területek Mogyoródon - kezelési terv véleményezése

A Duna-Ipoly nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) a Veresegyházi-medence (azonosító szám: HUDI20055) Natura 2000 terület fenntartási tervének elkészítését végzi 2015-2016-ban, amelynek eredményeként a DINPI weboldalán (

Tovább »