Hírek

Elérhetőségek

Felhívások, tájékoztatók

Tájékoztató a 2018. évi erdőgazdálkodási munkákról

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatta Önkormányzatunkat a 2018. évben tervezett erdőgazdálkodási tevékenységéről, melyet Mogyoród településen és környezetében terveznek elvégezni. A csatolt mellékletben átfogó ismertetést olvashatnak a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőgazdálkodásáról.

KÖZLEMÉNY - Új forgalmi rend az M2 autóúton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbi KÖZLEMÉNYT küldte meg hivatalunknak:
Ezúton tájékoztatjuk, hogy az M2-es autóút bővítése kapcsán 2018. április 9-én megkezdődött az M2-es autóút 17+600 – 21+900 kilométerszelvények közötti útszakaszán (Budapest – Dunakeszi - Fót települések között) a következő forgalomkorlátozási ütem kiépítése. Az új építési ütem bevezetése és az új forgalomkorlátozás kiépítése előreláthatóan két hetet vesz igénybe. Az új építési ütem az M0-ás autóút felé vezető oldal teljes lezárásával jár, a forgalom az ellenkező oldalon a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2x1 sávra történő áttereléssel haladhat, azaz a munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sáv lesz biztosítva a közlekedők számára. Bővebb információ a címre kattintva olvasható!

Ügyfélfogadási rend a május 1-jei ünnep körül

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Polgármesteri Hivatalban a május 1-jei ünnep körüli ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint alakul:
április 20. (péntek):     08.00 - 11.30
április 21. (szombat):  munkanap (ügyfélfogadás NINCS)

Zöld Híd Kft. tájékoztatása a lomtalanítási problémákkal kapcsolatosan

A Zöld Híd Kft. lomtalanítással kapcsolatosan a mellékelt tájékoztatást küldte.

Lakáskorszerűsítési támogatással kapcsolatos álhír terjesztése

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) honlapján (http://mehi.hu/ ) hívja fel a figyelmet arra, hogy álhír terjed az interneten egy nem létező támogatással kapcsolatban. Az álhír szerint a Hazai Hatékonyság 2.0 nevű lakáskorszerűsítési támogatást április 16-tól az önkormányzatoknál lehet igényelni és alanyi jogon jár 2,5 millió forint összegig. Ez a támogatás nem létezik és a MEHI más támogatást sem nyújt! A hír valótlanságát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is megerősítette honlapján (http://www.nfsi.hu/).

"Az év praxisa a Kárpát-medencében" pályázat

Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án „Az év praxisa a Kárpát -medencében„ pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága. A kiíró célja most is ugyanaz, mint az előző években:helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. Az orvosokat betegeik ajánlhatják. Bővebb információ a csatolmányban olvasható!

NAV sajtóközlemény - Tervezetből bevallás

Az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a webes felületen, s a papíralapú postázás is folyamatos. A tervezetet érdemes átnézni, s szükség esetén módosítani, majd véglegesíteni. A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésére kötelezettek kivételével – május 22-e után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek és az áfafizetésére kötelezetteknek ugyanis mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetet a tevékenységükből származó adatokkal. Bővebb információ a címre kattintva olvasható!

Tájékoztatás a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok kezelését végző gazdasági társaságról

Az NHKV Zrt. a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok kezelése és beszedése érdekében közbeszerzési eljárást folytatott le, melynek eredményeként 2018. április 9-től a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorciumot bízta meg a fenti feladatok ellátásával. Mogyoród közigazgatási területén a Konzorcium megbízásából a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok kezelését az Agenda Kontroll Kft. (székhely: 2220 Vecsés, Bertalan u. 34., adószám: 14057919-2-13) végzi. Bővebb információ a címre kattintva olvasható!

XXVII. Országos Fakitermelő Verseny és IV. Parkerdő Kupa Pilisszentivánon

Óvodai beiratkozás 2018/2019

Mogyoród Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Mogyoródi Pillangós Óvoda és Gesztenyés