Hírek

Elérhetőségek

Felhívás a „jó sertéstartási gyakorlattal” valamint Mogyoród területén házi sertésállományok összeírásával kapcsolatosan

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy Pest megyében a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészetében elhullott vaddisznóból afrikai sertéspestis betegség került kimutatásra. Az Országos Főállatorvos a 2/2019. számú határozatával – a járvány terjedésének megakadályozása érdekében – elrendelte, a magas kockázati besorolású településeken, így Mogyoródon is, hogy 2019. október 2. napját követő 60 napon belül valamennyi sertéstartót állatorvosnak kell felkeresnie az állomány korcsoportonkénti összeírása és felülvizsgálata valamint a sertéstartók járványvédelmi tájékoztatása végett.

Különösen fontos a minél előbbi összeírás, mivel a betegség leküzdésével kapcsolatosan állami kártalanítás csak annak járhat, aki eleget tesz az állománya nyilvántartásával, járványmegelőzéssel és a betegség felszámolásával kapcsolatos előírásoknak és elvárásoknak.

Hivatalom munkatársai nem rendelkeznek kellő mennyiségű információval a településen sertést tartó, sertésállománnyal rendelkező lakosokról, ezért az állományok összeírásában, felderítésében számít a sertéstartók és a lakosság segítségére!

 
Kérjük, hogy aki sertést tart, vagy akinek lakókörnyezetében sertéstartó(k) van(nak), az jelezze a Polgármesteri Hivatalban személyesen (2146 Mogyoród, Dózsa György út 33.) vagy a 06-28-540-716-os és a 06-30-663-9803 telefonszámon, illetve írásban vagy e-mailben a mogyorod@mogyorod.hu elérhetőségen. A bejelentésben pontos címmel, (esetleg helyrajzi számmal,) kérjük megjelölni a sertéstartás helyéül szolgáló ingatlant, és a bejelentőnek kérjük megadni a telefonos elérhetőségét a helyszín beazonosíthatósága érdekében.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben házi sertést tartanak, vagy környezetükben sertéstartók vannak, mielőbb jelezzék a Mogyoródi Polgármesteri Hivatalnál!

dr. Moldván Tünde jegyző

Csatolmány(ok):