Hírek

Elérhetőségek

Pisokmáji csapadékvíz elvezetési projekt megvalósítása kapcsán lakossági tájékoztatás és szemléletformálás

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata a „Mogyoród Pisokmáj településrész csapadékvíz elvezetése” című és TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00048 számú projektjében a Petőfi, Somogyi, Nagyhomoki, Ág, József Attila, Bocskai, Szánkó, Berektető, Jégvirág utcák megfelelő csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítését végzi 300 millió Ft állami és uniós támogatással a Széchenyi Terv Plusz program keretében.

A kivitelezés tavaly kezdődött el, a készültség mára elérte a 80%-ot, munka megfelelő ütemben zajlik, befejezés 2024. május végére várható. 

Az elmúlt időszakban elkészült a Kossuth Lajos utca, az aknák és az átvezetések is. A Bocskai utca az érintett leghosszabb szakasz, ahol a beton csatornaelemek lefektetése megtörtént és K-útszegélyezés is elkészült. Itt visszajavítások és a visszaaszfaltozás van még hátra, valamint az aknák megépítése. Jelenleg a Szánkó utcán rácsos és réselt csatornaelemek fektetése történik.

Kérjük az érintett lakosság megértését és támogató közreműködését, az esetleges útlezárásokról rendszeresen tájékoztatást adunk! 

A projekt keretében elvégzendő lakossági szemléletformáló akció során szeretnénk továbbá tájékoztatni a mogyoródiakat a klímaváltozás főbb környezeti és társadalmi hatásairól és ehhez kapcsolódó teendőkről. Ezeket mi is tapasztaljuk községünkben, többek között az utóbbi években egyre gyakrabban előforduló szélsőséges csapadékviszonyok miatt. A projektben létrejövő korszerű elvezető rendszer hozzájárul az esővíz visszatartásához és helyben történő elszikkasztásához is, amely csökkenti a köztéri zöldfelületek öntözési igényét.  

Ehhez kapcsolódóan kérjük tekintsék át a csapadékvíz otthoni gyűjtéséről és felhasználásáról, a Palota Környezetvédelmi Kft. által készített rövid tájékoztató anyagot, amely az alábbi linken letölthető!

Csatolmány(ok):