Hírek

Elérhetőségek

MOGYORÓD NAGYKÖZSÉG ÚJ EGÉSZSÉGHÁZÁNAK FEJLESZTÉSE

A PROJEKT ADATAI

A kedvezményezett neve:
Mogyoród Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe:
MOGYORÓD NAGYKÖZSÉG ÚJ EGÉSZSÉGHÁZÁNAK FEJLESZTÉSE

Projekt célja:

KORSZERŰ EGÉSZSÉGHÁZ ÉPÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA A TELEPÜLÉS FELNŐTT HÁZIORVOSI ÉS GYERMEKORVOSI, VALAMINT A VÉDŐNŐI ELLÁTÁSÁT

  

A PROJEKT A MAGYAR ÁLLAM TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.

 

Támogató:
Pénzügyminisztérium

 

A támogatás forrása:
Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás

 Támogatás összege:
193,38 MILLIÓ FORINT

A támogatási szerződés száma:
PM_EUALAPELLATAS_2017/23

A projekt tervezett befejezése:
2020.04.03.

 

A PROJEKT BEMUTATÁSA

Az önkormányzat tulajdonában lévő, a 2146 Mogyoród Fóti út. 18. szám alatti ingatlanon a régi gyermekorvosi rendelő és a mellette található régi művelődési ház helyén az új kétszintes egészségház épül. Az emeleti 332 nm-es részen két felnőtt és a gyermek háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgáltatás kap majd helyet, a földszinten a közös használatú helyiségek mellett 143 nm-en kialakításra kerül egy multifunkcionális egység szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérések végzésére. Az építés várhatóan 2019. végén zárul, majd ezt követően a korszerű új épület berendezése és a használatba vételi engedély megszerzése után, 2020. első félévében várható a rendelők megnyitása.

 

ELŐNYÖK

 • új modern, alapvetően megújuló energiával üzemelő és akadálymentes épület,
 • integrált elhelyezés az egész települést kiszolgáló felnőtt és a gyermek háziorvosi ellátás részére a védőnői szolgáltatással együtt - hatékony együttműködés,
 • külön helyiségek egészségügyi tanácsadás és szűrővizsgálatok végzésére.

A fejlesztéssel az orvosi ellátás magasabb színvonalon valósul meg, valamint létrejön a gyakoribb és szélesebb körű kiegészítő megelőző tevékenységek végzésére szolgáló infrastruktúra. Ezzel települési szinten javul a lakosság egészségügyi állapota, az idősek ellátása és a keresőképesek gazdasági teljesítőképessége.

További információ kérhető
Paulovics Géza, polgármestertől

 

HÍREK, ESEMÉNYEK

 • Az építés kivitelezésre az önkormányzat sikeres közbeszerzési eljárást bonyolított le, amelynek nyertese az NF SOLAR Hungária Kft. A kivitelezői szerződés megkötésére 2018. szeptember 10-én került sor. 
 • A régi gyermekorvosi rendelő és a művelődési ház bontása 2018. augusztus végén megkezdődött és szeptember 11-én befejeződött.
 • Az építési munkák 2018. szeptember harmadik hetében kezdődtek.
 • A kivitelezés azonban 2018. október elején felfüggesztésre került, mert a beruházási területen korábban lévő épületek lebontása után ismételten talajszerkezet vizsgálat került elvégzésre, amely eredményeképpen kiderült, hogy módosítani szükséges az új épület alapozásán. Módosított alapozási tervek és hozzátartozó pótmunka költségvetés készült, amelyet a műszaki ellenőr elfogadott és 2018. november 27-én elrendelte az építési munka folytatását és a pótmunkák elvégzését az eredeti szerződés tartalékkerete terhére.
 • Az építési vállalkozási szerződés 2018. november 30-án módosításra (1. sz.) került a műszaki ellenőrök személyének változása miatt, valamint a kivitelező kérelmére 2019. február 14-én sor került a 2. módosítására, amellyel változott a kifizetés ütemezése. Újabb pótmunkák felmerülése miatt az építési vállalkozási szerződés további módosításra került 2019. szeptember 20-án (3. sz.), majd 2019. december 3-án (4. sz.), amelyek kapcsán nőtt az építési kivitelezés teljes költsége és tolódott a befejezési határidő.
 • Az építési munka befejezésére 2019. december 19-én került sor műszaki átadás-átvétellel, a használatbavételi engedélyeztetés megkezdődött.
 • A szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatása után a szükséges orvosi eszközök és bútorok is megvásárlásra kerültek 2019 novemberében.
 • Jelenleg folyamatban van a használatbavételi engedély beszerzése, az épületbe tervezett funkciók (meglévő 2 háziorvos, gyermekorvos és védőnők) átköltöztetésének előkészítése, majd sor kerül a működési engedélyük módosítására a szolgáltatási helyszín tekintetében.
 • Várható nyitás 2020. második negyedévben.
 • A dr. Kamarás József Egészségház 2020. május 11. napján, hétfőtől megnyitotta az Önkormányzat, ahol az új kiváló környezetben várják a betegeket és védőnői szolgáltatást igénybe vevőket.

 

                                                                                                   *** GALÉRIA ITT MEGTEKINTHETŐ ***

 

Korábbi információt, adatokat a Projekt aloldalon talál!

Csatolmány(ok):