Hírek

Elérhetőségek

KÖZLEMÉNY - Új forgalmi rend az M2 autóúton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbi KÖZLEMÉNYT küldte meg hivatalunknak:

"Ezúton tájékoztatjuk, hogy az M2-es autóút bővítése kapcsán 2018. április 9-én megkezdődött az M2-es autóút 17+600 – 21+900 kilométerszelvények közötti útszakaszán (Budapest – Dunakeszi - Fót települések között) a következő forgalomkorlátozási ütem kiépítése. Az új építési ütem bevezetése és az új forgalomkorlátozás kiépítése előreláthatóan két hetet vesz igénybe.

Az új építési ütem az M0-ás autóút felé vezető oldal teljes lezárásával jár, a forgalom az ellenkező oldalon a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2x1 sávra történő áttereléssel haladhat, azaz a munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sáv lesz biztosítva a közlekedők számára.

Az ideiglenes forgalomkorlátozás okán az útszakaszon 60 km/órás sebességkorlátozás, valamint előzési tilalom van érvényben, a forgalmi sávok szűkítésével sárga ideiglenes burkolati jelek felfestésével. A csomóponti le- és felhajtók továbbra is használhatóak maradnak, a gyorsító és lassító sávok helyenkénti megszüntetésével. A fóti lehajtónál a 2101-es jelű út csomópontjában az elsőbbségi viszony megváltozik, a lehajtó ágon érkezők elsőbbséget kapnak a Fót és Dunakeszi felől érkezőkkel szemben, a lehajtónál lévő feltorlódott járművek hosszának minimalizálása érdekében. A csúcsidőszakban a lehajtó forgalmát rendőri vagy jelzőőrös irányítás is segíteni fogja.

 

Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, a meglévő Mogyoródi-patak feletti hidat felújítják és szélesítik, az elválasztó sáv átépül, illetve a burkolat felújítását és megerősítését végzi a kivitelező a vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.

 

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/órás sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából hazai és európai uniós forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi.

 

Tekintettel az autóút jelentős forgalmára, a forgalomkorlátozás miatt megnövekedett menetidővel és torlódással számolhatnak az autósok. Kérjük a közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek, kövessék az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseket és különösen ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására.

 

Az építési munkákról és azzal járó korlátozásokról, torlódásokról a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.  

Az építési munkák elvégzésének ideje alatt a beruházó és a kivitelezők nevében is a lakosság türelmét és megértését kérjük!