Hírek

Elérhetőségek

KEHOP-5.2.9- 16-2016-00116 - ELKÉSZÜLT a Mogyoródi Önkormányzat épületeinek ENREGIAHATÉKONYSÁGI FELÚJÍTÁSA

 

 

EU_zaszlo_CMYK.jpg

Sikeresen zárult a Mogyoródi Polgármesteri Hivatal főépületének, valamint az Igazgatási Irodának és az ügyfélszolgálatnak az energetikai felújítása.

A KEHOP-5.2.9-16-2016-00116 kódszámú Mogyoród Önkormányzat épületeinek energiahatékonysági felújítása című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

infoblokk_kedv_final_CMYK_KA.jpg

Az 53,71 millió forint európai uniós támogatás segítségével az épületekre napelemek kerültek, így a középületek ezentúl megújuló energia bevonásával üzemeltethetőek. A fejlesztés eredményeként a régi nyílászárókat, újakra cserélték, mindkét épület hőszigetelést és új vakolatot kapott.

A beruházásnak köszönhetően az önkormányzat épületeinek hő tartása jelentősen javult, így kisebb üzemeltetetési és karbantartási költségek mellett tudják szolgálni a helyi és az átutazó és idegenforgalmi közösséget.

A fejlesztés eredményeként megújult Polgármesteri Hivatal és az ügyfélszolgálat Mogyoród lakosai számára növelni tudja az alap és jóléti szolgáltatások elérhető idejét és minőségét. Az önkormányzat a projektet nem utolsó sorban követendő példának is tekinti, reményeik szerint a fejlesztés növelni tudja a településen élők és ide látogatók környezettudatosságát, valamint a település vonzó lakóhely imázsát.

     A fejlesztéssel érintett épületek címe:

       2146 Mogyoród, Dózsa György út 40.
       2146 Mogyoród, Dózsa György út 33.

Projekt rövid összefoglaló:

A projekt keretein belül két Mogyoród Nagyközség tulajdonában lévő épület energetikai felújítását végeztük. A Hivatal épülete 2146 Mogyoród, Dózsa György út 40. (Hrsz 12.) egy 1930-as években épült családi házból lett kialakítva. Az épület energetikai besorolása HH (gyenge) volt, a projekt keretében végzett beruházásnak köszönhetően az épület energetikai minősítése elérte a CC (korszerű) állapotot.

A projekt által érintett másik épület a 2146 Mogyoród, Dózsa György út 33. (Hrsz: 146.) alatt lévő ügyfélszolgálat. Az épület az 1970-es években épült családi házból kialakított hivatali egység. Az épület energetikai besorolása HH (gyenge) volt. A beruházás keretében az épület energetikai minősítése elérte a CC (korszerű) állapotot.