Hírek

Elérhetőségek

INDUL MOGYORÓD NAGYKÖZSÉG ÚJ EGÉSZSÉGHÁZÁNAK FEJLESZTÉSE

2018. szeptember elején indul Mogyoródon az új egészségház építése, amelyet a nagyközség önkormányzata 193,38 Millió forintos támogatással valósít meg. Az új kétszintes épületben kapnak helyet a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők, a védőnői szolgáltatás, valamint egy új multifunkcionális egység, mely egészségügyi szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérés elvégzésének ad majd helyet.

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata az új egészségház közel 345 Millió forintos összköltségű építését a Pénzügyminisztérium 193,38 Millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósítja meg. A támogatás forrása a "Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás”.

 

Az önkormányzat tulajdonában lévő, a 2146 Mogyoród Fóti út. 18. szám alatti ingatlanon a régi gyermekorvosi rendelő és az ugyanitt található régi művelődési ház helyén épül az új kétszintes egészségház. Az emeleti 332 nm-es részen két felnőtt és a gyermek háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgáltatás kap majd helyet, a földszinten 143 nm-en a közös használatú helyiségek mellett kialakításra kerül egy multifunkcionális egység szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérések végzésére. Az építési szerződést 2018. szeptember 10-én kötöttük meg a közbeszerzési eljárás során nyertes NF SOLAR Hungária Kft-vel. A beruházást Mátyás Evelyn műszaki ellenőr felügyeli. Az építés legkésőbb 2019. július 31-én zárul, majd ezt követően a korszerű új épület berendezése és a használatba vételi engedély megszerzése után, 2019. szeptemberben várható a rendelők megnyitása.

A jelen projektben létrejövő új modern egészségházban integráltan kap helyet az egész települést kiszolgáló felnőtt és a gyermek háziorvosi ellátás a védőnői szolgáltatással együtt, amely lehetőséget nyújt a szakemberek hatékony együttműködésére. A fejlesztéssel az orvosi ellátás magasabb színvonalon valósul meg, valamint létrejön a gyakoribb és szélesebb körű kiegészítő megelőző tevékenységek végzésére szolgáló infrastruktúra. Ezzel települési szinten javul a lakosság egészségügyi állapota, az idősek ellátása és a keresőképesek gazdasági teljesítőképessége. Az ellátások összevonásával helytakarékos és költséghatékony megoldás jön létre egy teljesen akadálymentes és energia-hatékony épületben, jó közlekedéssel.

A bontási és építési tevékenység során sor kerülhet a Béke tér, illetve a Fóti út egyes részeinek lezárására, amelyről a www.mogyorod.hu honlapon tájékoztatást nyújt az önkormányzat. A munkák idején kérjük a lakosság megértését!

További információ:

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata

MŰSZAKI, TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS BERUHÁZÁSI IRODA

Kigyósi Katalin, irodavezető

E-mail: kigyosi.katalin@mogyorod.hu

Telefon: 06 (28) 540-701

 

Morvai Balázs, Pályázati tanácsadó

E-mail: bmorvai@vnet.hu

Telefon: 06 (30) 377-1153