Hírek

Elérhetőségek

Figyelemfelhívás felelős ivóvíz-felhasználásra!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint az Országos Tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint Társaságunk szolgáltatási területén - különösen Pest vármegye térségében - számottevő csapadék érkezésére továbbra sem kell számítani.

Jelenleg Társaságunk minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik, szolgáltatási területünkön sehol sem alakult ki vízhiány. Társaságunk minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. A jelenlegi száraz, aszályos időszakban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen növekedhet.

Tekintettel arra, hogy üzemeltetési tapasztalataink szerint a több hétig tartó száraz, aszályos időszakban a vízfogyasztás a hó'mérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen növekedhet, felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az Önök településén a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó rendszer fokozott igénybe vételét okozzák. A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából - azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson kérjük együttműködésüket az alábbiak szerint:

Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását {pl.: medencetöltés, autómosás)!

Csökkentsék a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!

Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést - utak, járdák locsolását!

Kérjük továbbá az Önkormányzatok közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!

Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvíz-szolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében - Társaságunk az érintett települések estében vízkorlátozás elrendelését lesz kénytelen kezdeményezni.

Meggyőződésünk, hogy a felhasználókkal történő együttműködés, a felelős ivóvízfelhasználás eredményeként elkerülhető a vízkorlátozások bevezetése, illetve megelőzhető a kiterjedt, nagyobb térséget érintő vízhiány.

Köszönettel:

DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ
ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG